Naar Dorcas.nl
Dorcas winkelEindhoven

Help Dorcas Helpen

Word donateur Word donateur
Kom in actie voor de allerarmsten! Doneer online of bel 0228 59 59 00

Dorcas-projectinformatie

Landbouw en levensonderhoud in Ethiopië

Dorcas helpt mensen hun levensomstandigheden duurzaam te verbeteren met langlopende projecten op het gebied van werk en inkomen, landbouw, kinderontwikkeling, water, hygiëne en gezondheid.

Het project wordt uitgevoerd in drie regio’s vanuit de steden Addis Abeba, Awassa en Dire Dawa in Ethiopië.

Vijf miljoen families in Ethiopië, vooral bestaande uit vrouwen en kinderen, zijn voor hun inkomen en voeding afhankelijk van hun vee en de productie van melk. De meeste families hebben een inkomen dat onder de armoedegrens ligt. Het lukt ze niet om voldoende inkomen uit de melkproductie te halen, omdat ze niet de juiste middelen hebben om de hoeveelheid melk te meten, op te slaan en lokaal te verwerken. Deze boeren – vaak vrouwen – hebben geen toegang tot krediet, dat hen zou kunnen helpen om te investeren in roestvrijstalen emmers en andere gereedschappen die ervoor kunnen zorgen dat er minder melk verloren gaat en de melk in coöperatief verband verwerkt kan worden. Daarnaast is het een probleem dat er lokaal geen roestvrijstalen melkgereedschappen, melkbussen, emmers, boterkarners en andere machines en apparaten beschikbaar zijn of geproduceerd worden.

Het project heeft als doel om bij drie technische scholen, die tevens als productie-units dienen, de productie van melkgereedschappen en -machines op te zetten. Het project laat aan boeren en coöperaties zien hoe ze met behulp van deze middelen hun inkomen kunnen verhogen. De boeren worden getraind in het gebruik ervan. Door het beter ontwikkelen van de melkketen zal het project ertoe bijdragen dat er meer melk en melkproducten op de markt komen, die ook langer houdbaar zijn.

De doelgroep bestaat uit 10.000 boeren, met name vrouwen, die door dit project hun inkomen kunnen verbeteren en 160 jongeren in opleiding (een driejarige
opleiding), die in een van de technische scholen worden opgeleid.

Dorcas draagt onder andere aan dit project bij met de bouw van een geheel nieuwe technische school in Dire Dawa en het opzetten van de afdelingen voor roestvrij staal op de scholen in Addis Abeba en Awassa.
Jongeren, afkomstig uit armere gezinnen, worden opgeleid en doen hiermee voldoende technische kennis en vaardigheden op om de gereedschappen, machines en apparaten die nodig zijn voor melkproductie, opslag en verwerking te kunnen maken, assembleren, gebruiken, onderhouden en repareren. Ze kunnen hiermee na afronding van hun studie een inkomen verdienen in de keten. Boeren krijgen voorlichting en training. Aan de hand van voorbeeldbusinessmodellen worden boerencoöperaties geholpen bij het opstellen van een businessmodel, dat zo veel mogelijk op maat is en waarmee zij een lening kunnen krijgen bij een microkredietinstelling.

Rekeningnummer NL04 RABO 0106 2500 00 | KvK-nummer 41236410 | Disclaimer